COVID-19 en reizen van Crux

Als gewaardeerd liefhebber van onze reizen, willen we je updaten over onze activiteiten met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus.

Wij houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) verder scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de VVKR (Vereniging Voor Kleinschalige Reisorganisaties) en onze lokale vertegenwoordigers. Zoals je weet hebben veel landen ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook gevolgen voor de geboekte reizen bij Crux.

In het afgelopen seizoen hebben we hard gewerkt om onze reizen binnen de bestaande mogelijkheden aan te kunnen blijven bieden. Ook wij, als outdoor specialist, zijn geraakt door de omstandigheden. Niet naar buiten kunnen heeft voor al onze activiteiten grote gevolgen, waardoor we in 2020 slechts beperkt reizen hebben kunnen uitvoeren. Ook voor het komende seizoen van 2021 zal dit onmiskenbaar gevolgen hebben. Rekening houdend met de huidige omstandigheden en maatregelen, hopen we na 1 februari weer de draad op te kunnen pikken, en jullie als gewaardeerde klant te mogen verwelkomen bij één van onze fantastische cursussen en/of reizen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de wintersportreizen die we via berggids Boris Textor aanbieden in Oostenrijk, de fantastische klimreizen naar Marokko of de alpineweek in juni...!

Vertrek je na 1 februari 2021? Heb je een reis bij Crux geboekt en vertrek je na 1 februari 2021? Zolang er geen negatief reisadvies geldt voor de vakantiebestemming en wij de reis kunnen uitvoeren binnen de bestaande lokale mogelijkheden gaat de reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het advies van onze lokale vertegenwoordigers en de VVKR. Wanneer wij de reis niet kunnen uitvoeren nemen wij direct contact met je op en bieden we je de gelegenheid om de reis om te boeken of de reis in te wisselen voor een alternatieve cursus of reis. Wil je jouw reis met vertrek na 1 februari omboeken? Dan kun je contact met ons opnemen en zullen wij samen de mogelijkheden bespreken. Wil je de reis annuleren? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt de Crux reisvoorwaarden aan te houden. Mocht de situatie voor jouw reis veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met jou op.

In de komende weken verwachten we belangrijk nieuws vanuit de overheid ten aanzien van de beheersing van het Corona virus in Europa, het toerisme in het algemeen, en de reismogelijkheden die dit met zich meebrengt voor het seizoen 2021. Als organisatie houden we zo lang mogelijk alle mogelijkheden open om jou de reis aan te kunnen bieden waarvoor je interesse hebt of die je hebt geboekt.

Ten aanzien van de Crux cursussen in het voorjaar I Marokko klimreis 10 en februari 2021 I Alpine week Oostenrijk 19 juni 2021 I

Afhankelijk van de officiële reismogelijkheden naar het buitenland en de lokale regelgeving houden we de reizen vol goede moed in het programma. We verwachten een opleving van reisinteresse na positieve uitspraken hieromtrent vanuit de overheid in de komende weken. Onze intentie en vurige wens is om de cursussen aan te kunnen bieden, maar blijven afhankelijk van de corona situatie in Europa, alsmede het aantal inschrijvingen.

Toevoeging; als de reis niet door kan gaan door de corona situatie, brengen wij ook géén geld in rekening. We begrijpen dat je als deelnemer niet eindeloos kan afwachten, net als wij. Wel hopen we samen met je de opties zo lang mogelijk open te kunnen houden, zodat we er samen op uit kunnen!