• Marokko 2023
  • klimmen header 3000x750
Vanaf 1.125,00 € per persoon Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties.

klimavontuur voorjaar zuid-Marokko 12 dagen

Klimavontuur Marokko 16 - 27 februari 2023 (12 dg) 

Gorges du Todra en Imiter nu € 1.125,- excl vlucht

Crux verzorgt in het vroege voorjaar van 2023 een uitdagend klimavontuur in Marokko! 

De avontuurlijke klim reis is ter plekke volledig verzorgd, op basis van alle vervoer en vol pension. De benodigde vliegtickets, die je zelf nog dient te boeken, zijn momenteel nog beschikbaar tegen aantrekkelijke prijzen bij Transavia.

Tijdens de klimreis bezoeken we 2 klimgebieden in het zuiden van Marokko, de Todra kloof en de kloof van Imiter bij het plaatsje Amellagou. We hebben 6 volle dagen de tijd om te klimmen in Single Pitch-, multipitch en/of trad terrein, afhankelijk van je niveau en je wensen. Instapniveau is je eigen vaardigheid outdoor voorklimmen (single pitch). Een klimvaardigheid 5a tot 5c geeft je al heel veel keuze in de prachtige kalkrotsen.

Vanaf 425,00 € per persoon Kies opties

Klimcursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch

Deze cursusweek is ideaal voor mensen die in een klimhal al hebben geleerd om top-rope te klimmen en toe zijn aan de volgende stap, maar ook wanneer je nog geen klimervaring hebt kun je in deze cursus terecht.
In de zomerperiode zitten we op onze vaste locatie in de Franse Alpen. De vertrouwde stek van Crux is het Franse nationaal park 'Les Ecrins'. Op ongeveer 20 km. van de stad Briançon (de hoogst gelegen stad van Europa met minimaal 300 dagen zon per jaar) ligt het plaatsje Freissinières. Hier staat op de camping municipale "les Allouviers" het basiskamp van Crux. In het gehele gebied van de Ecrins, de Queyras en de omgeving van Briancon tot Embrun zijn meer dan 50 klimgebieden te vinden in verschillende gesteentes als kalk, graniet, conglommeraat en quartziet.

Vanaf 425,00 € per persoon Kies opties

Klimcursus Outdoor Voorklimmen Multi Pitch

Outdoor voorklimmen in meerdere touwlengtes (multi pitch).
De klimplusweek is het vervolg op de basis voorklimcursus, brevet 1. In deze cursus leer je meerder touwlengtes in een sportklimgebied te klimmen. Je verlaat de grond en klimt in meerdere trajecten een lange route omhoog. De uitdaging van het klimmen in meerdere touwlengtes ligt in het maken van een tocht door een bergwand, samen met je klimpartner. Je leert de touwtechnieken om als klimduo veilig omhoog te komen, en uiteraard ook weer beneden...

Vanaf 225,00 € per persoon Kies opties

Klimcursus Trad (Nuts & Friends)

Naast de gebruikelijke sportklimgebieden die netjes zijn voorzien van voorgeboorde haken en kettingstandplaatsen, zijn er ook iets meer exotische klimgebieden, waar dit niet het geval is.
Met een beetje geluk is er een haak geplaatst in de crux van de route, maar moet de rest van de zekeringen door de klimmer zelf worden voorzien.
Denk hierbij aan gebieden in de buurt van Nederland, zoals de Ith en Ibbenburen (Duitsland), Sy (Belgie) en verschillende gebieden in noord Frankrijk.

Met nuts en friends is het goed mogelijk om veilige zekerpunten gaandeweg de route te creeeren. Ook kan je veilige standplaatsen bouwen met zelf meegenomen materiaal.

Vanaf 415,00 € per persoon Kies opties

Klimavontuur Ecrins

Zelfstandige sportklimmers, die desondanks toch met wat extra begeleiding het klimmen willen ontdekken, een nieuw gebied willen verkennen en af toe via facultatieve clinics de eigen vaardigheid willen bijschaven, vinden in de avonturenweek hun uitdaging. Tijdens de week wordt bovendien module 2B van het Crux opleidingstraject behandeld, waarin klimtechniek en–tactiek centraal staan. Doel van de module is het bijschaven vande bestaande klimtechniek en het opschroeven van het klimniveau.

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 5 van 5