Vanaf 495,00 € per persoon Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties. Bekijk details

Alpineweek

Omschrijving

Grossglockner en Lienzer Dolomiten, Oostenrijk

De alpine cursusweek van Crux is bedoeld voor zelfstandige sportklimmers met ruime klim-ervaring die aan de slag willen in alpine terrein. Een "cross-over" voor zelfstandige sportklimmers.

De cursus voorziet in een technische aanvulling te geven op geleerde sportklimtechnieken, zodat er een bredere basis onstaat om als klimfanaat ook eens de alpen op te zoeken. In vergelijking met de niveau indeling van de NKBV worden inhoudelijke kennis en vaardigheden tot en met niveau C3 aangeboden. Daarbij geldt natuurlijk wel dat je in praktijk de nodige ervaring nog mist in het alpine terrein. Niet na de cursus de eerste de beste noordwand induiken dus, maar weloverwogen keuzes maken ten aanzien van de opbouw van je florisante alpine carriere...

Onderdelen in het programma zijn o.a. tochtenplanning, gletsjertochten, ijsklimmen, meerdere touwlengtes in alpine terrein, tussen zekeringen plaatsen , standplaatsbouw, weersinterpretatie, kaart en kompas, alpine gevaren en reddingstechnieken. Dit alles wordt ondersteund door avondlessen in de berghut.

De gebieden waarin de cursus wordt gegeven zijn het vergletsjerde Grossglockner gebied en de Lienzer Dolomieten, een alpine rotsklimgebied met een ruime keuze aan meerdere touwlengtes waarbij het leggen van tussenzekeringen en standplaatsbouw erg belangrijk is.

De 8-daagse cursus wordt begeleid door een Nederlandse bergsportinstructeur en een lokale berggids.

Vanaf 1.150,00 € per persoon Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties. Bekijk details

IJsklimmen beginners Lüsens

Wegens de huidige situatie omtrend het COVID-19 virus is deze reis helaas geannuleerd.

Omschrijving

De mogelijkheden om te ijsklimmen in Tirol zijn grandioos. De beste spots om te leren ijsklimmen liggen in de noordelijke Stubai-alpen en voor de ervaren ijsklimmers ligt het Pitztal om de hoek.
In deze gebieden is Boris zelf vaak onderweg en weet daardoor de juiste en mooiste watervallen te vinden.
Overnachten doen we in een klein pension aan het einde van het dal Lüsens waar je ’s avonds nog even kan langlaufen mocht je nog niet moe zijn.

– Alle instructies zijn in het Nederlands
– 3 tot 4 personen per gids
– Theorie IJs & weer en Lawine & ijsklimmen.
– Zelfstandig leren ijsklimmen
– 5 overnachtingen met half pension

Zondagavond ontmoeten we elkaar in het Gasthaus Lüsens waar we gezamenlijk eten en het materiaal controleren en uitgeven. Aan de hand van het lawine bericht en het weer bekijken we waar we de eerste dag naartoe gaan.

Minimum eis: zelfstandig kunnen voorklimmen binnen en of buiten.

Vanoise


Covid-19 Winterreizen

Voor alle komende reizen geldt dat we, net als iedereen, geconfronteerd zijn met eventuele beperkende maatregelen ten aanzien van de Covid-19 situatie. Uiteraard staat ook bij ons de gezondheid van ieder individu voorop. Bij het wel of niet door laten gaan van onze reizen volgend we strikt de officiële uitgangspunten en maatregelen zoals door het RIVM afgegeven, geldend voor het moment van reizen. Daarnaast zijn ook de regionale en lokale omstandigheden van belang en zullen we de plaatselijke wetgeving hieromtrent volgen.

De reizen die door Crux staan gepland zijn onder voorbehoud van bovengenoemde omstandigheden, als ook het minimale deelnemersaantal in het reisprogramma opgenomen. Bij het boeken van een reis zijn de algemene reisvoorwaarden van Crux van toepassing. In het geval van een annulering door Crux, gekoppeld aan een dwingende Covid-19 omstandigheid, zal in overleg de reis worden verplaatst naar een later tijdstip, of vindt volledige restitutie van het tot dan betaalde reisbedrag plaats.

Voor deze winterreizen van Boris Textor gelden de reisvoorwaarden zoals door hemzelf opgesteld.

Reisadvies Oostenrijk; https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies


 

 

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 2 van 2