"Met een regelmatig tempo knarsen onze stijgijzers door het ijzige landschap. Tussen de ijstorens door zoeken we een weg naar het hogergelegen sneeuwveld, de kleine witte vlek waar we kunnen pauzeren en reorganiseren voor de volgende etappe; 600 meter door prachtig graniet omhoog, afgesloten door een 50 meter hoge, verticale rand van de ijskap waar de stijve D-schoenen en stijgijzers weer onontbeerlijk zullen zijn. Na een opfrissende puzzeltocht door het labyrinth van ijstorens en -schotsen, zittend tegen de voet van de granieten pijler en voorzichtig schuivend op onze rugzak om niet met de blote voeten de sneeuw te hoeven raken, maken de warme bergklossen plaats voor de dunne, krappe en koude wrijvingsschoentjes. Onder ons zien we de uitgestrekte gletsjer, met aan de overkant op een rotsband de hut waaruit we vanochtend om 05.00 vertrokken. Ontbijten om vier uur 's ochtends is niet het meest ideale om de dag te beginnen, maar wel essentieel voor de nodige energie voor deze dag. Nu, met het schrale ochtend zonnetje eindelijk in ons gezicht, kunnen we wat meer genieten van chocola en mueslireep. Bovendien is het uitzicht majestueus; de witte toppen om ons heen priemen zich in de knalblauwe hemel, en de groene dalen diep onder ons ontwaken langzaam nu de zon ook daar zijn intrede doet. Om het tempo erin te houden kauwen we de laatste blokken chocola weg terwijl we de touwen netjes op een droge steen leggen, en de rest van het rotsklimmateriaal aan de gordel hangen; de friends zullen het hoofdmenu vormen in de granieten spletensystemen omhoog richting de top"

Alpine klimmen is een fascinerende sport. Naast het fysieke bezig zijn met klimmen en het voortbewegen in de bergen, moet je ook rekening houden met de verschillende omgevingsfactoren om een geplande tocht door de alpen tot een goed einde te brengen. Waar je aan begint moet je ook afmaken. Misschien is het afwisselende karakter van alpine klimmen wel het aantrekkelijke; de technische vaardigheden en kennis zijn nog meer een middel, niet het doel, waarmee jezelf en je tochtgenoten kunnen genieten van het landschap en de lichamelijke inspanningen van de dag. Even helemaal weg in je eigen wereld, stilstaan bij je eigen basis. Genieten van de grootsheid en stilte om je heen.

Vanaf 495,00 € per persoon Kies opties

Alpineweek

ALPINEWEEK 17 - 25 JUNI 2023 € 495,-

Grossglockner en Lienzer Dolomiten, Oostenrijk

De alpineweek van Crux is ideaal voor de gevorderde (sport)klimmer die het hogerop wil zoeken. In de cursus staat het zelfstandig handelen in alpine terrein centraal. Gletsjertochten, sneeuw- en ijsklimmen en het klimmen in alpine multipitch terrein op eigen geplaatse zekeringen komt aan bod tijdens een magnifieke week in de bergen. Uitval bases zijn 2 berghutten, in het Grossglockner gebergte en in de Lienzer Dolomiten, vanwaaruit we elke dag op pad gaan. 

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 1 van 1