"Met een regelmatig tempo knarsen onze stijgijzers door het ijzige landschap. Tussen de ijstorens door zoeken we een weg naar het hogergelegen sneeuwveld, de kleine witte vlek waar we kunnen pauzeren en reorganiseren voor de volgende etappe; 600 meter door prachtig graniet omhoog, afgesloten door een 50 meter hoge, verticale rand van de ijskap waar de stijve D-schoenen en stijgijzers weer onontbeerlijk zullen zijn. Na een opfrissende puzzeltocht door het labyrinth van ijstorens en -schotsen, zittend tegen de voet van de granieten pijler en voorzichtig schuivend op onze rugzak om niet met de blote voeten de sneeuw te hoeven raken, maken de warme bergklossen plaats voor de dunne, krappe en koude wrijvingsschoentjes. Onder ons zien we de uitgestrekte gletsjer, met aan de overkant op een rotsband de hut waaruit we vanochtend om 05.00 vertrokken. Ontbijten om vier uur 's ochtends is niet het meest ideale om de dag te beginnen, maar wel essentieel voor de nodige energie voor deze dag. Nu, met het schrale ochtend zonnetje eindelijk in ons gezicht, kunnen we wat meer genieten van chocola en mueslireep. Bovendien is het uitzicht majestueus; de witte toppen om ons heen priemen zich in de knalblauwe hemel, en de groene dalen diep onder ons ontwaken langzaam nu de zon ook daar zijn intrede doet. Om het tempo erin te houden kauwen we de laatste blokken chocola weg terwijl we de touwen netjes op een droge steen leggen, en de rest van het rotsklimmateriaal aan de gordel hangen; de friends zullen het hoofdmenu vormen in de granieten spletensystemen omhoog richting de top"

Alpine klimmen is een fascinerende sport. Naast het fysieke bezig zijn met klimmen en het voortbewegen in de bergen, moet je ook rekening houden met de verschillende omgevingsfactoren om een geplande tocht door de alpen tot een goed einde te brengen. Waar je aan begint moet je ook afmaken. Misschien is het afwisselende karakter van alpine klimmen wel het aantrekkelijke; de technische vaardigheden en kennis zijn nog meer een middel, niet het doel, waarmee jezelf en je tochtgenoten kunnen genieten van het landschap en de lichamelijke inspanningen van de dag. Even helemaal weg in je eigen wereld, stilstaan bij je eigen basis. Genieten van de grootsheid en stilte om je heen.

Vanaf 515,00 € per persoon. Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties. Bekijk details

Alpineweek

Grossglockner en Lienzer Dolomiten, Oostenrijk

De alpine cursusweek van Crux is bedoeld voor zelfstandige sportklimmers met ruime klim-ervaring die aan de slag willen in alpine terrein. Een "cross-over" voor zelfstandige sportklimmers.

De cursus voorziet in een technische aanvulling te geven op geleerde sportklimtechnieken, zodat er een bredere basis onstaat om als klimfanaat ook eens de alpen op te zoeken. In vergelijking met de niveau indeling van de NKBV worden inhoudelijke kennis en vaardigheden tot en met niveau C3 aangeboden. Daarbij geldt natuurlijk wel dat je in praktijk de nodige ervaring nog mist in het alpine terrein. Niet na de cursus de eerste de beste noordwand induiken dus, maar weloverwogen keuzes maken ten aanzien van de opbouw van je florisante alpine carriere...

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 1 van 1