Sportklimmen

Omschrijving

Opleidingen; Crux Climbing

Crux Outdoor & Education verzorgt sportklimcursussen op alle niveaus. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs leer je in kleine groepjes op een professionele wijze om verantwoord in de natuurlijke rotsen te klimmen. Veilig kunnen handelen staat in de cursussen centraal, maar ook plezier en genieten van de bergachtige omgeving zal niet ontbreken.

Voor klim enthousiastelingen die vanuit de klimhal voor het eerst de rotsen willen verkennen is er de basis cursus Outdoor Voorklimmen. In de “single pitch” cursus leer je om een enkele touwlengte voor te klimmen, met de bijbehorende procedures en touwtechnieken. Met het behaalde Brevet 1 op zak kan je na de cursus zelfstandig op pad in standaard ingerichte sportklimroutes, goed voor jaren klimplezier!

Het vervolg op de basiscursus is de cursus “Multi Pitch” klimmen, oftewel het klimmen van langere routes waarbij je als touwduo de grond verlaat en middels meerdere routes achter elkaar klimmend de hoogte opzoekt. Met brevet 2 in de rugzak ben je klaar om prachtige tochten te maken in het sportklim terrein.

Klaar voor nog meer avontuur? Dan is de cursus “Adventure klimmen”, ook wel “Trad” genoemd, geknipt voor jou. In deze cursus leer je om in het vrije rotsterrein je eigen zekeringen te leggen en standplaatsen te bouwen. Een goede basis voor rotsklimgebieden waar de haken schaars zijn, of geheel afwezig. De module Trad wordt los aangeboden maar komt ook terug in het 2e deel van de alpinecursus van Crux.

Ten slotte zijn er nog de ervaringsweken, bedoeld voor zelfstandige klimmers op alle niveaus, die onder begeleiding en coaching de beste klim spots van de regio willen verkennen. Tijdens de ervaringsweken is er ruimschoots gelegenheid voor workshops om eventuele roestige kennis weer op te poetsen, of juist bij te leren. De ervaringsweken vind je bijvoorbeeld in de zomer in de Franse alpen, maar ook in het fantastische klimavontuur in Marokko, de ultieme escape rond de kerst…

Staat de gewenste formule er niet bij, en/of passen de data niet in de agenda? Ook op maat verzorgen we elke gewenste cursus of workshop, op jouw moment, in gebied naar keuze.

 

Vanaf 450,00 € per persoon. Kies opties

Klimcursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch

Basiscursus Outdoor voorklimmen Single Pitch, Brevet 1

Deze 6-daagse outdoor voorklimcursus leert je om zelfstandig te kunnen voorklimmen in een sportklimgebied, in een enkele touwlengte.

Deze cursusweek is ideaal voor mensen die in een klimhal al hebben geleerd om top-rope te klimmen en/of (indoor) voor te klimmen, en toe zijn aan de volgende stap, maar ook wanneer je nog geen klimervaring hebt kun je in deze cursus terecht.
In de zomerperiode zitten we op onze vaste locatie in de Franse Alpen. De vertrouwde stek van Crux is het Franse nationaal park 'Les Ecrins'. Op ongeveer 20 km. van de stad Briançon (de hoogst gelegen stad van Europa met minimaal 300 dagen zon per jaar) ligt het plaatsje Freissinières. Hier staat op de camping municipale "les Allouviers" het basiskamp van Crux. In het gehele gebied van de Ecrins, de Queyras en de omgeving van Briancon tot Embrun zijn meer dan 50 klimgebieden te vinden in verschillende gesteentes als kalk, graniet, conglommeraat en quartziet.

 

Vanaf 450,00 € per persoon. Kies opties

Klimcursus Outdoor Voorklimmen Multi Pitch

Outdoor voorklimmen in meerdere touwlengtes (multi pitch).
De klimplusweek is het vervolg op de basis voorklimcursus, brevet 1. In deze cursus leer je meerder touwlengtes in een sportklimgebied te klimmen. Je verlaat de grond en klimt in meerdere trajecten een lange route omhoog. De uitdaging van het klimmen in meerdere touwlengtes ligt in het maken van een tocht door een bergwand, samen met je klimpartner. Je leert de touwtechnieken om als klimduo veilig omhoog te komen, en uiteraard ook weer beneden...

Vanaf 225,00 € per persoon. Kies opties

Klimcursus Trad (Nuts & Friends)

Naast de gebruikelijke sportklimgebieden die netjes zijn voorzien van voorgeboorde haken en kettingstandplaatsen, zijn er ook iets meer exotische klimgebieden, waar dit niet het geval is. Met een beetje geluk is er een haak geplaatst in de crux van de route, maar moet de rest van de zekeringen door de klimmer zelf worden voorzien. Denk hierbij aan gebieden in de buurt van Nederland, zoals de Ith en Ibbenburen (Duitsland), Sy (Belgie) en verschillende gebieden in noord Frankrijk. Met nuts en friends is het goed mogelijk om veilige zekerpunten gaandeweg de route te creeeren. Ook kan je veilige standplaatsen bouwen met zelf meegenomen materiaal.

Vanaf 425,00 € per persoon. Kies opties

Klimavontuur Ecrins

Zelfstandige sportklimmers, die desondanks toch met wat extra begeleiding het klimmen willen ontdekken, een nieuw gebied willen verkennen en af toe via facultatieve clinics de eigen vaardigheid willen bijschaven, vinden in de avonturenweek hun uitdaging. Tijdens de week wordt bovendien module 2B van het Crux opleidingstraject behandeld, waarin klimtechniek en–tactiek centraal staan. Doel van de module is het bijschaven vande bestaande klimtechniek en het opschroeven van het klimniveau.

 

 

Vanaf 1.170,00 € per persoon. Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties.

klimavontuur voorjaar zuid-Marokko 12 dagen

Crux verzorgt in het vroege voorjaar van 2024 een uitdagend klimavontuur in Marokko! 

De sportieve klimreis is ter plekke volledig verzorgd, op basis van begeleiding/coaching, alle vervoer en volpension. De benodigde vliegtickets zijn momenteel nog beschikbaar tegen aantrekkelijke prijzen bij Transavia...

Tijdens de klimreis bezoeken we 2 klimgebieden in het zuiden van Marokko, de Todra kloof en de kloof van Imiter bij het plaatsje Amellagou. We hebben 7 volle klimdagen  in Single Pitch-, multipitch en/of trad terrein, afhankelijk van je niveau en je wensen. Instapniveau is je eigen vaardigheid in outdoor voorklimmen (single pitch). Een klimvaardigheid 5a tot 5c geeft je al heel veel keuze in de prachtige kalkrotsen.

 

 

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 5 van 5