Crux

Crux v (m) cruces (Lat. eig. Kruis) grote moeilijkheid ~ de "crux" is bij het sportklimmen de benaming voor de zwaarste passage in een klimroute, ook wel de sleutelpas genoemd. Crux staat ook voor 'daar waar het om gaat', een afgeleide van cruciaal. Al sinds de oprichting van Crux in 1996 staan we voor het overbrengen van kennis, kwaliteit en plezier aan buitensportenthousiastelingen. De sleutel naar een nieuwe ervaring en/of een hoger niveau.


Outdoor Education betekent simpelweg waar de vertaling op duidt; educatie in buitensport. Een educatieve opzet waarborgt niet alleen een goede leersituatie binnen de verschillende buitensporten, maar draagt ook bij aan het plezier in de actieve natuursporten en een onvergetelijke vakantie.

Crux is een buitensport organisatie die zich o.a. bezighoudt met het organiseren van reizen met een actief en avontuurlijk karakter. Tijdens de reizen kun je meedoen met een schitterend aanbod van verschillende avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht. De programma onderdelen bieden we aan op verschillende niveaus. Er zijn reizen voor mensen die graag willen kennismaken met de activiteiten en er zijn reizen voor de meer gevorderde buitensporter. Voor het meedoen aan de activiteiten van Crux heb je geen speciaal sportieve of heldhaftige eigenschappen nodig.


Of je nou een dagje mee wil om te raften, een 2-daagse mincursus kajakken met ons wil regelen of een cursus wil volgen in de buitensport van jouw interesse, bij Crux vind je het allemaal! {tab visie}


Visie

Crux biedt een ieder die wil genieten van de natuur en buitensporten een activiteit naar keuze, van een dag canyoning tot een uitgebreidere cursus.

Van origine is Crux een organisatie die buitensportenthousiastelingen opleidt, van beginnend tot instructeurs niveau. Dit vind je terug in het karakter van de reizen die Crux organiseert. Door de educatieve opzet tijdens de verschillende activiteiten kunnen deelnemers op de volgens ons meest prettige manier kennismaken met de buitensport.
Bovendien krijgen de deelnemers die verder gaan in een bepaalde buitensport op deze manier een gedegen opleiding met een duidelijke en structurele opzet. Crux werkt in deze cursussen met het beste lesmateriaal en zelf ontwikkelde readers. 

{/tab}