Nationaalpark de Mercantour ligt in het meest zuid-oostelijke deel van Frankrijk, vlakboven de Cote d’ Azur en tegen de Italiaanse grens. Een bekende stad in de buurt is Nice, op 1 uur rijden afstand. Het dorpje Sospel, vanwaar we de canyonweek aanbieden, ligt op een half uur ijden van Menton, een stadje aan de Middellandse zee. Sospel is een oud en historisch dorpje, met een karakteristieke oude dorpskern, verschillende resaurantjes en een supermarktje. Het dorp ademt een uitgesproken mediteraanse sfeer uit, met bijbehorend klimaat. Afstand midden Nederland – Sospel is ongeveer 1400 km. Reistijd met de auto en zonder oponthoud tussen de 12 en 14 uur. Het is goed mogelijk op Nice te vliegen met verschillende goedkope vliegtuigmaatschappijen. Op Nice airport huur je voor standaard bedragen een auto. Boek huurauto’s in het hoogseizoen echter vooraf, tegelijk met je ticket.

mercantour

Details:

Breda / Maastricht door Belgie richting Luxemburg

 

Autoroute du soleil;

 

Luxemburg - Metz-Nancy – Dijon – Lyon Rocade Oost

Optie 1: door de bergen (lang maar landschappelijk mooi)

Op Rocade oost neem de afslag Chambery / Grenoble A43 / E70. Op A43 volg de A48 / E711 richting Grenoble. Bij Grenoble gaat de A48 over in de A480. De A480 gaat over in de A51 / E712. Rijd door tot dat de peage ophoud. Volg daarna de N75 richting Aspres-s-Buëch. Bij Aspres-s-Buëch blijf de N75 volgen richting Sisteron. Vlak voor Sisteron neem de A51 / E712 richting Aix-en-Provence. Op de A51 / E712 volg Digne les Bains over de N85. In Digne les Bains blijf de N85 volgend richting Barrême. In Barrême volg de N202 richting St. Andre les Alpes. Blijf de N202 volgen via Annot, Entrevaux, Puget-Theniers richting Nice. Neem bij Nice de A8 / E80 richting Italie. Bij Menton, afslag 59, verlaat u de snelweg.

 

Optie 2: over de snelweg, Autoroute du soleil (snelweg route maar erg veel verkeer)

Op Rocade oost neem afslag Avignon / Marseille A7 / E15. Bij Avignon blijf de A7 / E15 volgen richting Aix-en-Provence. Vlak voor Aix-en-Provence gaat de A7 over in de A8. A8 blijven volgen richting Cannes, Nice en Italië. Verlaat pas ná Nice, bij de plaats Menton, de snelweg, afslag  59.

Aangekomen bij Nice, nog steeds op de snelweg, blijf je de richting Italie aanhouden. Op de borden staat onder andere Menton en Ventimiglia(I). De snelweg loopt door de bergen, op hoogte langs de kust met uitzicht op de Middelandse zee, en door meerdere tunnels.

Bij Menton verlaat je de snelweg. Aan het einde van de afrit linksaf, via de D2566, over de col de Castillon richting Sospel. De weg voert over een kleine col, of iets korter door een tunnel. Beide varianten eindigen in Sospel. Aangekomen in Sospel sla je linksaf het dorp in en rijdt je over de boulevard, met aan je rechterhand enkele terrasjes en de rivier. Blijf aan deze zijde rijden, het dorp weer uit richting het westen. Na onfeveer 2 kilometer vind je camping Le Mas Fleuri aan je linkerhand.