Zomerlocatie Freissinières, nationaalpark Les Ecrins, Frankrijk

De zomerreizen van Crux worden georganiseerd in 2 magnifieke gebieden in Frankrijk. De basislocatie van Crux in de Franse alpen ligt in het nationaalpark “Les Ecrins”. Op ongeveer 20 km. van Briançon (de hoogst gelegen stad van Europa met minimaal 300 dagen zon per jaar) ligt het plaatsje Freissinières. Hier staat op de camping municipale “les Allouviers” het basiskamp van Crux. Vanaf de camping kijk je uit over prachtige bergweiden en indrukwekkende rotswanden.

Het departement Hautes Alpes kenmerkt zich door een grote diversiteit aan natuur; van hoog alpine terrein met markante toppen, tot verschillende rotsformaties, snelstromende alpine  rivieren, het grootste stuwmeer van Frankrijk en heerlijke zwemmeertjes. Ingeklemd tussen 2 nationaalparken, de Queyras en de Ecrins, biedt het dal van de Durance alle denkbare buitensportmogelijkheden op elk niveau. Door het diverse alpine karakter, de diep uitgesleten bergstromen die uitmonden in de Durance en het aantrekkelijke klimaat kun je hier naar hartelust klimmen, Via Ferrata tochten ondernemen, canyoningen, kajakken, raften, hiken en mountainbiken. Het gebied is toeristisch gezien niet overbevolkt en kun je hier nog echt genieten van de pure natuur. 

Door het gebied lopen verschillende GR wandelroutes. Het gebied is erg in trek bij Nederlandse vakantiegangers, maar ook bij Engelsen en Italianen. In de zomer worden er door vele buitensportbedrijven activiteiten aangeboden.

In de bekende formule van Crux verblijven we op deze locatie op een gemeentecamping in een zijdal van het grote Durance-dal. Crux heeft hier een eigen stek op de camping, waar basisbenodigdheden als een groepstent, kookmateriaal en kampvuur aanwezig zijn. Tijdens de verschillende weken worden er meerdere cursussen en activiteiten aangeboden, waardoor er een gezellige en gemengde groep ontstaat. Naar keuze wordt er gezamenlijk of individueel gekookt. 

In de Ecrins worden alle activiteiten van Crux aangeboden; cursussen, activiteitenweken en dagactiviteiten vinden in een prettige mengeling plaats, waardoor iedereen op het basiskamp zijn of haar plekje vindt.

Klik hier voor een routebeschrijving naar Camping Les Allouviers.

Zomerlocatie Sospel, nationaalpark Mercantour, Frankrijk

In het warme zuiden van Frankrijk is het goed toeven, zeker ook in de zomer. In het departement Alpes-Maritimes, met bekende plaatsen als Nice en Montecarlo, ligt op 20 Km van de Middellandse Zee kust het karakteristieke middeleeuwse plaatsje Sospel. Het pittoreske stadje dateert uit de 5e eeuw, toen het een belangrijke stop plaats was langs de route tussen Nice en Turijn. Heden ten dage vormt de 13e eeuwse brug over de rivier de Bevera het bekendste punt in het centrum van Sospel, aansluitend op de brede boulevards met schaduwrijke terrasjes.
 
Het gebied kenmerkt zich door stabiel mediterraan weer, met warme dagen en zwoele nachten. Perfecte omstandigheden voor canyoningen dus! In de Mercantour zijn talloze canyons te vinden, die zijn uitgesleten door de evenzovele rivieren en bergstromen. Het kenmerkende kalkgesteente laat prachtig  uitgesleten rotsformaties zien, de “pellites rouges” creëren een mystieke sfeer onder het kristalheldere blauwe water. Zoveel canyons als er zijn, zo ook zoveel verschillende karakteristieken. Voor elke canyoning enthousiasteling is er wat wils; van natuurliefhebbers die graag een “aquatische wandeling” willen maken, tot fanaten die een meerdaagse tocht ambiëren, door grote volumes water en onder technische pittige omstandigheden.

Camping “Le Mas Fleuri” ligt net buiten het stadje, en is een gemoedelijke, kleine, typisch zuid Franse camping. Er is een zwembad en een restaurantje, alsmede een klein winkeltje waar ook elke dag vers brood te bestellen is. Op de camping is sinds enkele jaren het basiskamp van Crux te vinden, met enkele familietenten en een uitgebreide keuken/groeps tent. Overdag is het rustig op het kampement, veelal verblijven we lange dagen in de canyon. Wil je langskomen voor een prachtige ervaring in een uitdagende natuurlijke canyon? Neem contact op met de crew ter plaatse en zij zullen een geweldige dag voor je verzorgen! Neem contact op via onze sub-site

www.canyoningzuidfrankrijk.nl

Klik hier voor een routebeschrijving naar Camping Le Mas Fleuri.