• toerski header 2000x500

Earn your turns!

 " De kersverse sneeuwkristallen knerpen onder je stijgvellen terwijl je in een rustige cadans je ski’s om en om naar voren duwt. Het sporen door deze witte wereld brengt je steeds verder en hoger in de alpine natuur. Daar sta je dan, helemaal boven. Het uitzicht vanaf de top maakt je onrustig, hongerig. Snel een laatste slok thee, de stijgvellen weer opgevouwen in je rugzak en de schnallen van je schoenen een tandje strakker. Ho, en op standje SKI, uiteraard. Wel zo praktisch… Na een kort overleg met je tochtgenoten wordt de lijn van de afdaling bepaald. Het toetje van de dag! Niets is een mooiere beloning dan een prachtige off piste afdaling na eerlijk en genoegzaam werk op de stijgvellen. First tracks in maagdelijk witte sneeuw. Zelf verdiend. Genieten! " 

Toerskiën, hike&ride, free ride, off piste. Het skiën in de vrije natuur, buiten de pistes en begane paden. Met een klein clubje enthousiastelingen samen op pad om te genieten van pure ski avonturen. Mits goed geoefend en in bezit van de benodigde ski- en alpine vaardigheden een uitdagende sport waarin je kan genieten van de pure alpine natuur.

In de winter van 2020 bieden we geen specifieke toerski-activiteiten aan. De Nederlandse ski- en berggids Boris Textor, met wie wij samenwerken in het winterprogramma, gaat dit seizoen zelf de uitdaging aan om alle 7 summits binnen één jaar te beklimmen.

De 7 Summits zijn de hoogste bergtoppen van elk continent. In het jaar 2020 gaat Boris proberen binnen een kalender jaar alle 7 toppen te beklimmen. Hoe dat in zijn werk gaat zie in deze video meer weten kijk op 

https://www.7summits1year.com/

Vanaf 560,00 € per persoon Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties.

Beginnerscursus Tourskieen

Wegens de huidige situatie omtrend het COVID-19 virus is deze reis helaas geannuleerd.

Op twintig minuten rijden van Innsbruck ligt het plaatsje Axam Lizum, waar in 1964 en 1976 de Olypische Winterspelen heeft plaats gevonden. Dit niet al te grote skigebied is niet meer zo intrek bij het skitoerisme.
Toch blijft Axamer Lizum een goed skigebied voor onze beginners van de tourskie cursus. Het off piste terrein is zeer toegankelijk, en er zijn weinig gandere tour groepen.
De eerste vier nachten zullen wij te gast zijn in de Kemater Alm, deze hut ligt aan het einde van de rodel bahn. Hierdoor kunnen we altijd, ook bij hevige sneeuwval, weer terug in het dal komen.
Het berglandschap bestaat uit steile rotswanden de Kalkkögel genoemd met daartussen glooiende bergen, bedekt onder een dikpak sneeuw.

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 1 van 1