Earn your turns!

 " De kersverse sneeuwkristallen knerpen onder je stijgvellen terwijl je in een rustige cadans je ski’s om en om naar voren duwt. Het sporen door deze witte wereld brengt je steeds verder en hoger in de alpine natuur. Daar sta je dan, helemaal boven. Het uitzicht vanaf de top maakt je onrustig, hongerig. Snel een laatste slok thee, de stijgvellen weer opgevouwen in je rugzak en de schnallen van je schoenen een tandje strakker. Ho, en op standje SKI, uiteraard. Wel zo praktisch… Na een kort overleg met je tochtgenoten wordt de lijn van de afdaling bepaald. Het toetje van de dag! Niets is een mooiere beloning dan een prachtige off piste afdaling na eerlijk en genoegzaam werk op de stijgvellen. First tracks in maagdelijk witte sneeuw. Zelf verdiend. Genieten! " 

Toerskiën, hike&ride, free ride, off piste. Het skiën in de vrije natuur, buiten de pistes en begane paden. Met een klein clubje enthousiastelingen samen op pad om te genieten van pure ski avonturen. Mits goed geoefend en in bezit van de benodigde ski- en alpine vaardigheden een uitdagende sport waarin je kan genieten van de pure alpine natuur.

In de winter van 2020 bieden we geen specifieke toerski-activiteiten aan. De Nederlandse ski- en berggids Boris Textor, met wie wij samenwerken in het winterprogramma, gaat dit seizoen zelf de uitdaging aan om alle 7 summits binnen één jaar te beklimmen.

De 7 Summits zijn de hoogste bergtoppen van elk continent. In het jaar 2020 gaat Boris proberen binnen een kalender jaar alle 7 toppen te beklimmen. Hoe dat in zijn werk gaat zie in deze video meer weten kijk op 

https://www.7summits1year.com/

Vanaf 560,00 € PER_PERSON Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties. Bekijk details

Beginnerscursus Tourskieen

Wegens de huidige situatie omtrend het COVID-19 virus is deze reis helaas geannuleerd. 

Omschrijving

Op twintig minuten rijden van Innsbruck ligt het plaatsje Axam Lizum, waar in 1964 en 1976 de Olypische Winterspelen heeft plaats gevonden. Dit niet al te grote skigebied is niet meer zo intrek bij het skitoerisme.
Toch blijft Axamer Lizum een goed skigebied voor onze beginners van de tourskie cursus. Het off piste terrein is zeer toegankelijk, en er zijn weinig gandere tour groepen.
De eerste vier nachten zullen wij te gast zijn in de Kemater Alm, deze hut ligt aan het einde van de rodel bahn. Hierdoor kunnen we altijd, ook bij hevige sneeuwval, weer terug in het dal komen.
Het berglandschap bestaat uit steile rotswanden de Kalkkögel genoemd met daartussen glooiende bergen, bedekt onder een dikpak sneeuw.

• De locatie is makkelijk bereikbaar met de trein of het vliegtuig

• Tijd om veel te oefenen ( de groep bestaat uit maximaal zes personen per gids)

• De eerste vier nachten is inclusief het transport van bagage

• Overnachten in een Alm

• Materiaal (zoals lawine rugzak en tourski materiaal) is te huur in Innsbruck


Covid-19 Winterreizen

Voor alle komende reizen geldt dat we, net als iedereen, geconfronteerd zijn met eventuele beperkende maatregelen ten aanzien van de Covid-19 situatie. Uiteraard staat ook bij ons de gezondheid van ieder individu voorop. Bij het wel of niet door laten gaan van onze reizen volgend we strikt de officiële uitgangspunten en maatregelen zoals door het RIVM afgegeven, geldend voor het moment van reizen. Daarnaast zijn ook de regionale en lokale omstandigheden van belang en zullen we de plaatselijke wetgeving hieromtrent volgen.

De reizen die door Crux staan gepland zijn onder voorbehoud van bovengenoemde omstandigheden, als ook het minimale deelnemersaantal in het reisprogramma opgenomen. Bij het boeken van een reis zijn de algemene reisvoorwaarden van Crux van toepassing. In het geval van een annulering door Crux, gekoppeld aan een dwingende Covid-19 omstandigheid, zal in overleg de reis worden verplaatst naar een later tijdstip, of vindt volledige restitutie van het tot dan betaalde reisbedrag plaats.

Voor deze winterreizen van Boris Textor gelden de reisvoorwaarden zoals door hemzelf opgesteld.

Reisadvies Oostenrijk; https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies


Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 1 van 1