Canyoning

Omschrijving

Bij canyoning maak je een indrukwekkende tocht door een smalle kloof; de canyon. Gekleed in surfpak en beveiligd met een klimgordel daal je al wadend door een bergstroom af naar het lager gelegen dal. De ene keer klimmend en klauterend over grote blokken, de andere keer abseilend door een waterval. Verder glijden we door grote natuurlijke glijbanen en maken we sprongen vanaf rotsblokken in diepe bergmeertjes en poelen. De natuur is hier indrukwekkend: 80 meter boven onze hoofden sluiten de beide wanden van de kloof zich aaneen, iets later liggen we op de brede rivierbedding te bakken in de zon.

Bij Crux kan je terecht voor het maken van indrukwekkende canyoningtochten in de zuid-Franse alpen en de Mercantour, onder begeleiding van gediplomeerde, Nederlandstalige instructeurs. Zowel in de Ecrins als in de Mercantour bieden we dagtochten aan op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden, voor volwassenen en ouders met kinderen vanaf 8 jaar. In de Mercantour bieden we een uitdagende canyoning ervaringsweek aan voor ouders met kinderen, waarin 4 prachtige tochten zijn opgenomen in het programma, zie hiervoor het canyoning familie programma.

Crux verzorgt sinds 1999 cursussen tot het zelfstandig kunnen maken van canyon tochten. Sinds 2007 is Crux eveneens als officieel gidsenbedrijf aangesloten bij de Nederlandse Canyoning Bond (NCB). Het opleidingstraject van de NCB, onder auspicien van NOC*NSF, is door Crux integraal overgenomen in het huidige cursusaanbod.

Vanaf 475,00 € per persoon. Kies opties Bekijk details

Canyoneer

De basis cursus canyoning wordt aangeboden op onze locatie in de Ecrins, mede volgens de richtlijnen van de Nederlandse Canyoning Bond. Het doel van de cursus is dat je leert om zelfstandig basis canyontochten te organiseren en maken op starters niveau, binnen een aantal randvoorwaarden zoals moeilijkheidsgraad en waterstand. Je kan er voor kiezen om de modules te volgen op basis van deelname niveau, waarmee het een fantastische tochtenweek wordt, of op basis van de volledige bonds inhoud voor dit niveau, inclusief toetsing.

Vanaf 475,00 € per persoon. Kies opties Bekijk details

Advanced Canyoneer

 

Een ADVANCED CANYONEER is iemand die zelfstandig canyons tot en met gradatie v5a5IV kan afdalen. Samen met tochtgenoten kan hij het persoonlijke en het groepsmateriaal voorbereiden op basis van informatie uit de topo (of op andere wijze verworven). Tijdens de tocht kan hij bijzondere of risicovolle ankerpunten beoordelen en moeilijk toegankelijke looplijnen en (gefractioneerde) abseils uithangen in alle situaties. Indien nodig kan hij risicovolle passages beveiligen in een moeilijke verticale of aquatische omgeving. Hij heeft kennis van reddingstechnieken waarmee hij in geval van nood zichzelf en derden in moeilijke situaties van touw kan redden. Verder kan hij moeilijke escapes gebruiken en haken plaatsen en/of vervangen. Indien nodig kan hij, aan de hand van opgestelde noodprocedures in het tochtplan, hulp (laten) halen en zorgdragen voor een slachtoffer.

Vanaf 1.050,00 € per gezin (1 ouder en 1 kind). Kies opties Bekijk details

Canyoning Gezin

Neem een duik in het avontuur! Een week lang canyoning: klauteren, springen, waden, zwemmen en abseilen in de Mercantour en Vesubie. Hier bevinden zich mooiste canyons en is het bovendien lekker warm. Kom waar je anders nooit kunt komen en geniet van indrukwekkende natuur en schitterende watervallen. Prachtige natuur die je op een avontuurlijke manier beleeft, samen met andere kinderen. Onder deskundige begeleiding en inclusief alle uitrusting.

Vanaf 415,00 € per persoon. Kies opties Bekijk details

Basic Guide

De opleiding tot Basic Canyon Guide wordt door Crux aangeboden in de zuid-Franse alpen, in de regio Ecrins / Queyras / Ubaye, volgens de richtlijnen en onder auspicien van de Nederlandse Canyoning Bond. De opleidingsweek wordt door Crux jaarlijks aangeboden in de herfstperiode, en éénmaal in de vroege zomer. De opleiding bestaat uit 5 cursusdagen en 2 examendagen.

 

 

Vanaf 415,00 € per persoon. Kies opties Bekijk details

Advanced Guide

De opleiding tot Advanced Canyon Guide wordt door Crux aangeboden in de zuid-Franse alpen, in de regio Ecrins / Queyras / Ubaye, volgens de richtlijnen en onder auspicien van de Nederlandse Canyoning Bond. De opleidingsweek wordt door Crux jaarlijks aangeboden in de herfstperiode, doorgaans tijdens de gezamenlijke herfstvakantie van regio Noord en Midden. De opleiding bestaat uit 5 cursusdagen en 2 examendagen.

 

 

Let op, voor deze week kun je je nog niet of niet meer aanmelden, neem aub contact met ons op voor alternatieve opties. Bekijk details

Canyoning Special Herfst

 

26  oktober - 3 november 2024 (6 opleidingsdagen en 1 optionele examendag)
De Franse zuid alpen zijn in de herfstperiode een prachtige locatie voor de uitdagende sport canyoning. Weersomstandigheden zijn in het algemeen nog mild, waterstanden vaak perfect en het gebied is voor een 6-daagse opleiding goed te bereizen vanuit Nederland.

 

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 6 van 6