logo

Crux verzorgt Eerstehulpcursussen, standaard of buitensport specifiek, voor individuele geinteresseerden en/of incompany voor bedrijven en verenigingen. Crux Outdoor Education is sinds 2010 trainingscentrum voor de EHBO-organisatie MFFA ® Europe. Vanuit deze organisatie biedt Crux eerste hulpcursussen aan, die officieel erkend zijn en overeenstemmen met de richtlijnen van onder andere de Nederlandse Reanimatie Raad, het Rode Kruis en de European Resuscitation Council.

Hoe meer mensen met kennis van eerste hulp en reanimatie, hoe groter de kans dat een persoon in nood snel en doeltreffend kan worden geholpen. Hiermee wordt de veiligheid in het algemeen in onze maatschappij vergroot. Op het werk, tijdens het sporten, thuis maar ook op straat kunnen we elkaar, in het bezit van een elementaire kennis van eerstehulp, vlot en effectief te hulp schieten in het geval van gezondheidscalamiteiten. Hopelijk heb je het niet of nauwelijks meegemaakt, maar toch zit een ongelukje bij het sporten soms in een klein hoekje. Een blauwe plek of schaafwondje bij het genieten van buitensport komt nog wel eens voor. Maar wat als er ongelukkigerwijs een serieuze calamiteit plaatsvind? Een glijpartij in de canyon, een voorklimval langs een uitstekende rots, een loerend kiezelsteentje onder je voorwiel, in die ene scherpe bocht… In enkele gevallen is meer kennis en hulp benodigd dan de incidentele pleister. In die gevallen kan je jezelf, maar vooral ook medesporters, helpen bij verdere eerste hulp. Uiteraard kan je bij Crux terecht om verschillende eerstehulp-vaardigheden te leren en onderhouden, zodat je goed voorbereid op pad kan.

Crux biedt op het gebied van eerstehulp verschillende cursussen aan. Er zijn volledige cursussen, deelcursussen en hertrainingen(updaten van je bestaande EHBO-status) mogelijk.
De ééndaagse Basiscursus Eerste Hulp (BLS) van MFFA ® Europe geeft de ‘first responder’ voldoende handvatten om binnen de eerste minuten na een ongeval snel en effectief op te kunnen treden en helpen, tot aan het moment waarop de hulpverlening wordt overgenomen door de gewaarschuwde professionele hulpverleningsdiensten. Deze cursus is ontwikkeld conform de inhoud en eindtermen van de richtlijnen van de NRR en ERC.

Momenteel staan er geen individuele training gepland, neem contact op om aan te kunnen sluiten bij een regio training.

Vanaf 95,00 € PER_PERSON Kies opties Bekijk details

Retraining EHV/BLS

De herhalingscursus EHV/BLS is bedoeld om de kennis en vaardigheden van EHBO-ers op het juiste niveau en up-to-date te houden.

Door jaarlijks deel te nemen aan deze herhalingstraining zorg je ervoor dat je de juiste kennis paraat houdt en geroutineerd en kundig kunt handelen in het geval van benodigde eerste hulp.

Momenteel staan er geen individuele training gepland, neem contact op om aan te kunnen sluiten bij een regio training.

Vanaf 115,00 € PER_PERSON Kies opties Bekijk details

Basis cursus MFFA ® Europe (Basic Life Support)

De ééndaagse Basiscursus Eerste Hulp (BLS) van MFFA ® Europe geeft de ‘first responder’ voldoende handvatten om binnen de eerste minuten na een ongeval snel en effectief op te kunnen treden en helpen,  tot aan het moment waarop de hulpverlening wordt overgenomen door de gewaarschuwde professionele hulpverleningsdiensten. Deze cursus is ontwikkeld conform de inhoud en eindtermen van de richtlijnen van de NRR en ERC.

Momenteel staan er geen individuele training gepland, neem contact op om aan te kunnen sluiten bij een regio training.

Vanaf 205,00 € PER_PERSON Kies opties Bekijk details

Eerste Hulp Verlener MFFA ® Europe

De tweedaagse cursus Eerste Hulpverlener (EHV) van MFFA ® Europe is een uitbreiding op de BLS cursus die qua inhoud en eindtermen; inclusief reanimatie en aed gebruik; De cursus EHV-Volwassenen van MFFA ® Europe sluit af met eenzelfde officieel erkend diploma als dat van de EHBO cursus-volwassenen van het Oranje Kruis en de richtlijnen van de EFAG van het Rode Kruis.

Momenteel staan er geen individuele training gepland, neem contact op om aan te kunnen sluiten bij een regio training.

Vanaf 125,00 € PER_PERSON Kies opties Bekijk details

Trainingen EHBBO (EHV-V en Bergsport)

Tijdens het beoefenen van sport, en outdoorsporten in het bijzonder, is een goede kennis van eerstehulp bij (sport)ongelukken van belang. Op het moment dat je zelfstandig in de natuur aan het sporten bent, of met een groep op pad bent, is het van belang dat je als individu ter plaatse direct hulp kan bieden. In de rotsen, op een rivier of onderweg in het bos staat nu eenmaal niet overal een EHBO-er klaar, of is de ambulance voor verdere verpleging gewoon wat langer onderweg voordat er hulp kan worden verleend. Onder de noemer EHBBO(Eerste Hulp Bij Bergsport Ongevallen) biedt Crux verschillende bergsport gerelateerde eerstehulp cursussen aan.


Bij de Outdoor-eerstehulp komen dan ook enkele specifieke facetten aan bod, die te maken hebben met een goede hulpverlening in afgelegen terrein. Immobiliseren en spalken, verplaatsen doormiddel van een zelf gemaakte brancard, maar ook meer outdoor gerelateerde EHBO-theorie zoals onderkoeling, bevriezing of hittestuwing zijn daarin enkele voorbeelden.


De bergsport-eerstehulp cursussen zijn gericht op bergporters(sportklimmers, alpine klimmers) die hun kennis en kunde willen bijspijkeren en combineren met in hun (sport)omgeving gevraagde verdieping op het gebied van eerste hulp. 

We verzorgen specifieke bijscholingen voor verschillende verenigings- en beroepsgroepen;
Kliminstructeurs vanuit de regio's van NKBV, landelijke bijscholing voor winterkader NKBV, wadloopgidsen, gidsen in opleiding van de NLAIML, Rope Access personeel en anderen volgen op jaarlijkse basis een training om tijdens werkzaamheden in het veld goed voorbereid te blijven op eventuele calamiteiten.

De medische trainingen verzorgen we graag op locatie. In overleg stellen we een gericht programma op dat voldoet aan zowel landelijke eisen als aan de eisen en wensen van uw organisatie. Neem voor een op maat programma en offerte contact met ons op. 

Net als de klimcursussen zijn ook de EHBBO cursussen van Crux door de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) aangemerkt als kwaliteit opleidingsplaats. 

 Momenteel staan er geen individuele training gepland, neem contact op om aan te kunnen sluiten bij een regio training.

 

Voeg toe aan reservering
Resultaten 1 - 4 van 4