Klimmen brevet 1

Vanaf 450,00 € per persoon. Klimcursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch

Basiscursus Outdoor voorklimmen Single Pitch, Brevet 1

Deze 6-daagse outdoor voorklimcursus leert je om zelfstandig te kunnen voorklimmen in een sportklimgebied, in een enkele touwlengte.

Deze cursusweek is ideaal voor mensen die in een klimhal al hebben geleerd om top-rope te klimmen en/of (indoor) voor te klimmen, en toe zijn aan de volgende stap, maar ook wanneer je nog geen klimervaring hebt kun je in deze cursus terecht.
In de zomerperiode zitten we op onze vaste locatie in de Franse Alpen. De vertrouwde stek van Crux is het Franse nationaal park 'Les Ecrins'. Op ongeveer 20 km. van de stad Briançon (de hoogst gelegen stad van Europa met minimaal 300 dagen zon per jaar) ligt het plaatsje Freissinières. Hier staat op de camping municipale "les Allouviers" het basiskamp van Crux. In het gehele gebied van de Ecrins, de Queyras en de omgeving van Briancon tot Embrun zijn meer dan 50 klimgebieden te vinden in verschillende gesteentes als kalk, graniet, conglommeraat en quartziet.

 


Crux Outdoor & Education is eveneens opleidingscentrum voor de NKBV. Verschillende niveaus in het sportklimmen kunnen daarmee ook vanuit de verenigingsstructuur van de NKBV worden verzilverd bij een succesvol afsluiten van de betreffende cursus.

{tab Programma}

Brevet 1: Zelfstandig sportklimmen in een enkele touwlengte
Het doel van deze week is het zelfstandig leren (voor)klimmen in een sportklimgebied.
Dit zijn gebieden waar klimroutes zijn uitgezet door middel van geplaatste haken en standplaatsen in de rots, zodat er veilig kan worden geklommen. Naast klimmen is er veel plaats voor instructie en oefeningen. Deze oefeningen doe je in eerste instantie vlak boven de grond en later hogerop, beide onder begeleiding van de instructeur. Je leert gebiedsbeschrijvingen interpreteren en doet materiaalkennis op. Je krijgt een reader die als instructiemiddel en als naslagwerk fungeert.
Aan het einde van de week kun je zelf beslissingen nemen over welke situaties je aankan en welke nog niet. Kortom: een actieve en leerzame week.
Onderdelen in de cursus
- klimmaterialen en uitrusting
- voorklimmen; setjes klippen, voetplaatsing, routelezen
- het zekeren van een voorklimmer
- standplaatsbouw- ombouwsituaties; toprope, laten zakken, abseil, nazekeren
- bijzondere touwhandelingen; terugtrekken uit de rots, prusikken, etc.
- theoretische aspecten van het sportklimmen
- klimtechniek- en tactiek
- basis reddinghandelingen
Globale dagindeling
Na het ontbijt en het maken van een lunchpakket gaan we op weg naar de locatie van die dag. Hier krijg je instructies en vervolgens zijn we met uitzondering van de lunchpauze de hele dag bezig.Vaak sluiten we rond vier uur in de middag af. Op die manier is er dan ruim de tijd om op een terrasje bij te komen en/of om boodschappen te doen. In de zomer zijn er meerdere klimcursusweken. Elke cursus bestaat uit 6 dagen. De zaterdag is een wisseldag waarop er geen activiteiten zijn.

{tab Data/prijzen 2024}

(6 volledige cursus dagen)

1 6 - 113 juli € 450,-
2 20 - 27 juli € 450,-
3 3 - 10 aug € 450,-
4 17 - 24 aug € 450,-

De genoemde prijzen zijn inclusief:

- begeleiding door nederlandstalige instructeurs
- algemene cursusmaterialen
- aanvullende risicosporten verzekering
- gebruik groeps/keukentent

Niet inclusief zijn reis- en verblijfkosten.

In de agenda kun je zien of er nog plaatsen vrij zijn.

{tab Verblijf}


Les Ecrins, camping les Allouviers, Freissinieres

Het reguliere verblijf tijdens de Crux activiteiten is op camping les Allouviers, in het dal van Freissinieres. Hier sta je met je eigen tent en slaapmateriaal op het Crux basiskamp.
Kosten voor de overnachting op het Crux basiskamp bedragen ca € 9,00 per persoon per nacht.
Overnachting op de camping is niet verplicht, je kunt ook kiezen voor andere alternatieven in de buurt.

In het basiskamp staat een ingerichte groepstent ter beschikking van de groep. Hierin vind je een ruim assortiment aan keukenmaterialen, koelkast, verlichting, banken en tafels. Ook is hier electriciteit beschikbaar voor mobiele telefoons, camera’s, etc. Het enige (noodzakelijke) dat je mee moet nemen met betrekking tot de camping is je tent, luchtbed/matje, slaapzak en een theedoek.

Tijdens de zomerweken bij Crux eten de groepen in principe met elkaar, en maken daarvoor gebruik van de groeps- cq. keukentent. De groepen doen daartoe één keer per dag boodschappen bij een supermarkt in Argentière. Je bent niet verplicht om met de groep te eten. Er zijn in de keukentent 2 volledige kooksets aanwezig, elk voor ongeveer 10 personen.

Tijdens de activiteiten bij Crux dragen de deelnemers zelf zorg voor het vervoer naar de locaties en terug. In overleg met de andere deelnemers en instructeurs van Crux kan er eventueel meegereden worden.

Camping les Allouviers

Freissinières 05310
Dept. Hautes Alpes
tel. +33 (0)4.92.20.93.24
http://www.camping-freissinieres.fr

 


{tab STO reisgarantie}


Het is mogelijk om voor deze aangeboden CRUX-activiteit gebruik te maken van de STO-reisgarantie.

De kosten hiervoor zijn 17,50 euro per boeking.

Voor meer informatie : klik hier.


{/tabs}